IJmond

NL
V

Eerste prik in Rode Kruis Ziekenhuis is voor Evelien: "Ik voel me bevoorrecht"

7 januari 2021, 11.39 uur · Door Fred Segaar

BEVERWIJK - Evelien de Jong, werkzaam op de intensive care in het Rode Kruis Ziekenhuis, had vanmorgen de primeur.  Als eerste van haar ongeveer tweehonderd collega's kreeg ze de prik met het coronavaccin. De prik was vroeg in de morgen, want het moest gebeuren voordat ze aan haar dienst begon. 

En toen ging ze deze ochtend toch anders van start dan de afgelopen maanden. De prik geeft haar en haar collega's niet alleen bescherming tegen besmetting maar ook nieuwe moed.  En dat is nodig. "Ja, want je merkt toch wel dat mensen een beetje uitgeput raken. Het is emotioneel zwaar werk, maar ook fysiek met alle beschermende kleding valt het niet altijd mee."  

Quote

"Tuurlijk twijfelde ik ook even, maar ik ben me gaan inlezen"

Intensivist Evelien de Jong

Evelien zegt dat ze in het begin even heeft getwijfeld, maar door te lezen over de werking en eventuele bijwerkingen van het vaccin snel overtuigd was. "Mochten mensen twijfelen, dan is het goed dat ze zich erin verdiepen. Er is veel informatie over." 

Meevaller 

Net als eerder in het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) ontdekten ook de collega's van het Rode Kruis Ziekenhuis dat, uit de aangeleverde flesjes van Pfizer/BioNTech met het coronavaccin, niet de voorspelde vijf maar zes injectie-doses kunnen worden gehaald. "Een meevaller", zei Peter van Barneveld, voorzitter van de raad van bestuur van het RKZ.  "We hebben niet voldoende vaccins voor alle medewerkers in de Nederlandse gezondheidszorg. Dan is dit mooi nieuws."

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]