Ga naar Content

Ajax neemt Haller voor recordbedrag over van West Ham United

AMSTERDAM - Ajax heeft Sébastien Haller overgenomen van het Engelse West Ham United. De Amsterdammers betalen 22,5 miljoen euro voor de Frans-Ivoriaanse spits. 

Sebastian Haller in het shirt van West Ham United - Foto: Pro Shots / Action Images

Haller zette donderdagavond zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2025 aan Ajax bindt. De transfersom van 22,5 miljoen euro voor Haller wordt over meerdere seizoenen betaald. Niet eerder legde Ajax zo veel geld neer voor een speler. Het record stond op naam van David Neres die voor 20 miljoen van FC Sao Paulo naar Ajax ging.

De belangstelling van Ajax in de 26-jarige Haller werd woensdagavond gemeld door het Franse dagblad L'Equipe en donderdagochtend ook door de Nederlandse media. Door de blessures van Klaas-Jan Huntelaar, Lassina Traoré en Brian Brobbey heeft Ajax-trainer Erik ten Hag voorin weinig opties meer over en daarom was Ajax op zoek naar een nieuwe aanvalsleider.

Tekst gaat verder onder de foto

Sébastian Haller en Erik ten Hag samen in dienst van FC Utrecht - Foto: Pro Shots

Nederlands verleden

Haller speelde tussen januari 2015 en de zomer van 2017 bij FC Utrecht. In die periode stond Ajax-trainer Erik ten Hag nog aan het roer in de Domstad. In 98 wedstrijden voor FC Utrecht scoorde Haller 51 keer.

Na FC Utrecht vertrok Haller naar Eintracht Frankfurt in de Duitse Bundesliga. Zijn prestaties in Duitsland leverde hem een transfer op naar de Premier League waar West Ham United 50 miljoen euro neertelde voor zijn diensten.

Aanstaande zondag kan Haller eventueel al zijn debuut maken voor Ajax. Ajax speelt dan in de eigen Johan Cruijff ArenA om 16.45 uur de topper in de eredivisie tegen PSV. Zijn inzetbaarheid hangt af of alle formaliteiten tijdig zijn geregeld en of hij aan alle corona richtlijnen voldoet.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]