Ga naar Content

Ploegleider Aart Vierhouten kiest voor Zuid-Afrikaanse WorldTour-ploeg

HILVERSUM - Aart Vierhouten is de nieuwe ploegleider van de Zuid-Afrikaanse wielerploeg Qhubeka-Assos. De oud-profrenner uit Hilversum was vorig jaar in dienst van een Deense ploeg.

Vierhouten (rechts) in zijn tijd bij Vacansoleil-DCM - Foto: Pro Shots / George Deswijzen

"Ik kijk er erg naar uit om weer op de weg actief te zijn. Om bijvoorbeeld jonge renners wegwijs te maken in de profwereld", zegt Vierhouten tegen de NOS. "Om echt op pad te zijn met renners, dat is toch wel erg gaaf."

In 2020 werkte Vierhouten bij Riwal. "Daar kregen ze de financiën niet rond voor 2021. Manager Lars Michaelsen van Qhubeka, met wie ik nog samen heb gefietst, hoorde dat en belde mij vervolgens."

De belangrijkste renners van WorldTour-ploeg Qhubeka-Assos zijn Fabio Aru en Simon Clarke. Ook Nederlander Bert-Jan Lindenman zit bij het team.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]