Start van hoofdcontent

NAARDEN

nl

Hoogbejaarde Naardense (91) van duizenden euro's bestolen door nepagenten

6 januari 2021, 16.45 uur · Aangepast 6 januari 2021, 18.02 uur · Door Sjoerd Stoop

NAARDEN - Een hoogbejaarde Naardense vrouw (91) is maandag door twee mannen bestolen van duizenden euro's. De mannen deden zich voor als politie-agenten.

Politie

De vrouw werd maandag rond 15.00 uur gebeld door een man die zich voordeed als medewerker van de politie. De 'agent' vroeg om haar bankgegevens, vanwege een zogenaamde aanhouding. Op het moment dat de vrouw nog aan de telefoon was, belde er een 'collega in burger' aan bij haar huis aan de Amersfoortsestraatweg. Deze man vertelde de vrouw dat ze haar pinpas op kwamen halen. 

Nog dezelfde middag namen de twee daders duizenden euro's op van de rekening van de vrouw. Daarna stapte de vrouw naar de echte politie. 

Zoektocht naar daders

De politie spreekt van een 'laffe daad' en laat weten op zoek te zijn naar de twee mannen. De man die bij de vrouw aanbelde was een witte jongeman. Hij had een mondkapje op, droeg nette kleding, had kort donker haar en een slank tot normaal postuur. De politie roept mensen die meer weten of die mogelijk iets gezien hebben op zich te melden. 

Politie vraagt nooit om bankgegevens
De politie laat weten nooit te vragen naar bankgegevens en zeker niet telefonisch. Daarnaast zegt de politie dat agenten 'in burger' zich altijd eerst moeten legitimeren als politieagent.
Mensen die een nepagent aan de deur krijgen, worden opgeroepen om meteen met alarmnummer 112 te bellen. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]