Ga naar Content

Noordwest Ziekenhuisgroep begint morgen met vaccineren van personeel

ALKMAAR - Noordwest Ziekenhuisgroep begint morgen met het vaccineren van haar personeel. Dat laat een woordvoerder weten aan NH Nieuws. Tegelijkertijd beginnen meer ziekenhuizen in de provincie dan met het geven van de coronavaccinaties.

Foto: Maaike Polder / NH Nieuws

Morgen aan het eind van de middag worden in Alkmaar de eerste vaccinaties gegeven aan ziekenhuispersoneel van de Noordwest Ziekenhuisgroep. Ook op vrijdag en zaterdag zal er nog worden gevaccineerd in Alkmaar. Op de Helderse vestiging wordt zaterdag begonnen.

In onze provincie wordt vandaag alleen gestart in de ziekenhuizen met het inenten van ziekenhuispersoneel dat acute hulp verleent. De vaccinatie van al het andere zorgpersoneel start in Noord-Holland op 15 januari, behalve in Amsterdam. Daar start de GGD al op 11 januari met vaccineren.

Twee vaccinaties

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) wil dat eind september iedereen in Nederland de kans moet hebben gehad om zich te laten vaccineren. Het vaccin van Pfizer en BioNTech moet twee keer worden toegediend, waarbij de tweede vaccinatie idealiter 21 dagen na de eerste plaatsvindt voor maximale bescherming.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook