Alkmaar

NL
V

Wijkzuster Alkmaar bestolen van scooter: "Ik heb hem nu juist zo hard nodig"

6 januari 2021, 07.15 uur · Door Tom Jurriaans

ALKMAAR - Wijkzuster Kim Veldman uit Alkmaar is er ziek van. Haar nieuwe scooter werd afgelopen zondagavond, toen ze net op bezoek was bij een cliënt, gestolen. En dat komt erg slecht uit. Door de coronacrisis heeft ze het razend druk. "Ik heb hem heel erg hard nodig. Ik ben echt onthand."

Wijkzuster Alkmaar bestolen van scooter: "Ik heb hem nu juist zo hard nodig" - NH Nieuws

De wijkzuster dacht even dat ze gek geworden was toen ze zondagavond haar scooter niet meer zag staan. Ze was hooguit een kwartiertje weg, even langs bij een cliënt aan het Hooftplein in Alkmaar. Haar scooter stond net als altijd gewoon op slot. "Toen ik terugkwam  twijfelde ik even waar ik hem neer gezet had maar toen ik hem echt niet meer zag, raakte ik compleet in paniek."

Ze ging terug naar binnen en sprak een collega aan. Die had even daarvoor twee jonge mannen bij haar scooter zien rommelen. "Ze vond het niet verdacht omdat ze niet wist dat het mijn scooter was. Ze zijn er lopend vandoor gegaan. We hebben nog tot twaalf uur 's nachts gezocht maar de vogels waren gevlogen."

Wijkzuster Kim Veldman moet haar ronde noodgedwongen met de fiets doen - NH Nieuws / Tom Jurriaans

Bittere pil 

En hoewel de scooter goed verzekerd is, is het toch een bittere pil voor de wijkzuster. De verzekeraar kan pas na een maand in actie komen en tot die tijd moet ze zien te improviseren. "Op een avond heb ik soms wel twintig adressen waar ik langs moet. Dan is het heel fijn als je snel van de een naar de ander kan. Het kost me nu op de fiets veel meer tijd en energie."

Veldman heeft inmiddels al wel wat tips gehad en de politie is ook bezig met een onderzoek. Ze hoopt dat mensen, die iets meer gezien hebben, zich willen melden. Het gaat om een scooter van het merk Piaggio Zip met een bruin bronzige kleur met het kenteken FBP-82-J. Vooral het zadel was apart, zwart met in wit gestikte ruitjes.

Diit is de gestolen scooter van wijkzuster Kim - Eigen foto

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]