Zaanstreek-Waterland

NL
V

Forum voor Democratie wil zondag manifesteren in Volendam

5 januari 2021, 14.50 uur · Aangepast 5 januari 2021, 15.15 uur · Door Redactie Zaanstreek-Waterland

VOLENDAM - Heel Nederland heeft op dit moment te maken met een lockdown, maar Thierry Baudet en zijn partij Forum voor Democratie (FvD) komen aankomende zondag alsnog samen tijdens een manifestatie in Volendam. De gemeente Edam-Volendam laat echter weten dat het nog helemaal niet zeker is.

De locatie van de manifestatie is nog niet bekend

"Stand van zaken is dat de aanmelding voor de manifestatie nog niet beantwoordt aan de wettelijke vereisten", vertelt woordvoerder Leendert Klein van gemeente Edam-Volendam. FvD heeft volgens hem wel gecommuniceerd dat de manifestatie zou komen, maar dit niet kortgesloten met de gemeente. 

Klein: "We hebben geen doel en draaiboek ontvangen van de manifestatie. De gemeente heeft contact gezocht met FVD en aan hen gevraagd wat de bedoeling is. Daar hebben we ook nog geen concrete informatie op ontvangen." 

Tegen coronamaatregelen 

Tussen 15:00 en 17:00 uur kunnen aanhangers van de partij zich verzamelen en in Volendam. In een video laat Baudet weten: "Wij gaan demonstreren tegen de absurde coronamaatregelen, maar ook hebben over de plannen voor Nederland."

Het is niet verrassend dat FvD voor Volendam kiest, want veel stemmende Volendammers hebben in het verleden op de partij gestemd. Vooral "dat hij zegt hoe het zit" valt in het vissersdorp goed in de smaak. De vraag is wel of Volendam nog steeds voor Baudet stemt. Met onder andere de Volendamse Mona Keijzer in beeld heeft hij een geduchte tegenstander.

Tekst loopt door na artikel

De timing is wel opvallend te noemen. Gisteren is namelijk een testbus geplaatst. Het aantal besmettingen in het dorp is hoog, terwijl de testbereidheid volgens de GGD tegenvalt. De organisatie hoopt dan ook dat de bus drempel verlagend werkt en het coronavirus eerder opgespoord wordt. 

Partij is verantwoordelijk

Baudet roept op om warme kleding aan te trekken: "We houden ons natuurlijk aan de coronaregels, al zijn we er tegen." Gemeente Edam-Volendam laat weten dat alle verantwoordelijkheid voor een goed verloop, dus ook het naleven van de coronamaatregelen, bij de partij ligt. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]