Ga naar Content

Gemeente Haarlem: "Manifestatie gemoedelijk verlopen, maatregelen grotendeels nageleefd"

HAARLEM - De manifestatie van 'Vrouwen voor Vrijheid' op het Vlooienveld in Haarlem is 'op zich gemoedelijk verlopen', zo laat een woordvoerder van de gemeente Haarlem aan NH Nieuws weten. De naar schatting 1.750 bezoekers zijn vanmiddag rond 15.30 uur allemaal vertrokken. 

Manifestatie Vrouwen voor Vrijheid Haarlemmerhout - Foto: Inter Visual Studio

"We hebben gezien dat de coronamaatregelen grotendeels werden nageleefd, maar ook dat een deel zich daar niet aan hield", aldus de woordvoerder. Dan gaat het vooral om de anderhalve meter afstand houden. Op het veld waren witte stippen gespoten om aan te geven waar mensen mochten gaan staan, maar dat was eigenlijk voor niets gedaan. De bezoekers zochten hun eigen plekje, al dan niet op afstand van elkaar.

'Geen boetes'

Burgemeester Jos Wienen liet de manifestatie doorgaan, omdat de 'vrijheid van demonstratie' een grondrecht is en dat geldt ook tijdens de huidige coronamaatregelen. Wel onder de voorwaarde dat de anderhalve meter in acht zou worden genomen en dat het niet té druk zou gaan worden. "Er is tussen de gemeente de politie en de organisatie herhaaldelijk overlegd dat er meer afstand moest worden genomen en daar werd, zoals afgesproken, dan ook toe opgeroepen", aldus de woordvoerder. "Er zijn geen boetes uitgedeeld. "

De VVD, Hart voor Haarlem en de PvdA willen dat burgemeester Wienen zich binnenkort verantwoordt over de gang van zaken rondom de manifestatie.

Beelden van de manifestatie van 'Vrouwen voor Vrijheid' in de Haarlemmerhout: 

Manifestatie van 'Vrouwen voor Vrijheid' in Haarlemmerhout druk bezocht - NH Nieuws

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook