Ga naar Content

Uitslaande brand in werkplaats agrarisch loonbedrijf Venhuizen onder controle

VENHUIZEN - In de werkplaats van een loon- en aannemingsbedrijf aan de Zuiderdijk heeft vanmiddag enige tijd een grote uitslaande brand gewoed. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle, maar zal nog wel enige tijd bezig zijn met nablussen. 

Foto: Inter Visual Studio/Kevin Heide

Op foto's is te zien dat de loods in lichterlaaie stond. Het pand is zwaar beschadigd, maar de naastgelegen woning is gespaard gebleven, ziet verslaggever Maarten Groeneweg, die in Venhuizen is. De eigenaren krijgen hulp bij het afhandelen van de schade. 

Foto: Maarten Groeneweg/NH Nieuws

Een werknemer van het bedrijf die liever anoniem blijft, laat weten dat er twee machines zijn afgebrand. Over de oorzaak tast het bedrijf nog in het duister. "Je maakt je altijd zorgen bij zoiets, maar de brandweer was er snel bij." 

Rook ingeademd

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord laat weten dat een persoon veel rook had ingeademd en daarom door ambulancepersoneel is nagekeken. Ziekenhuisopname bleek niet nodig. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De brand ging gepaard met veel rook, die in de wijde omtrek te zien en ruiken was. Omwonenden werd daarom geadviseerd deuren en ramen gesloten te houden. 

Hoewel er benzine en olie in de schuur aanwezig stond, waren er verder geen stoffen aanwezig die een gevaar voor de omgeving konden opleveren, stelt de veiligheidsregio.

Wegafsluiting

Om de hulpdiensten ruim baan te geven is de Zuiderdijk tussen Oosterleek en de Elbaweg in Venhuizen afgesloten. 

Foto: Inter Visual Studio/Kevin Heide

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]