Ga naar Content

Kerstboom afgebrand op plein Velsen-Noord waar eerder vuurwerkrellen waren

VELSEN-NOORD - De kerstboom die op het plein bij het Stratingplantsoen stond is vanavond afgebrand. Vlak voor de kerstdagen werd de boom ook al gemolesteerd. 

In een video is te zien dat metershoge boom volledig in lichterlaaie staat. Hij is inmiddels tot de grond toe afgebrand.  

Voordat de boom afbrandde, waren er de hele avond jongeren met vuurwerk in de weer, vertelt een buurtbewoner, die anoniem wil blijven. "Ook hebben ze de lichten uit de boom getrokken, maar de politie was heel de avond niet te zien."  

Rellen

Een paar dagen voor kerst was het ook al onrustig in Velsen-Noord. Na een oproep om te komen rellen met vuurwerk, trokken tientallen jongeren uit de regio naar Velsen-Noord. Ze gooiden met vuurwerk, pleegden vernielingen en joegen omwonenden flinke angst aan.  Toen de politie zich niet meer veilig waande, kondigde burgemeester Frank Dales een noodbevel af en gaf de ME opdracht de orde te herstellen. 

Na die rellen werd het gebied, net als enkele andere gebieden in de IJmond, tot risico bestempeld. De politie heeft in zo'n gebied meer bevoegdheden. Zo kan er zonder aanleiding worden gefouilleerd en mogen voertuigen worden doorzocht.

Tekst gaat door onder de video 

Afgebrande kerstboom in Velsen-Noord - NH Nieuws

De man die de elektriciteit voor de kerstverlichting in de boom verzorgt, kwam op nieuwjaarsdag de stroom van de afgebrande kerstboom halen. Dat die tijdens de jaarwisseling vlam vatte, verbaast hem niet: "Dat gebeurt hier al jaren. Niet alleen hier hoor, ook in de rest van Velsen."

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]