Start van hoofdcontent

EDAM-VOLENDAM

nl

Grote groep jongeren belaagt politie met vuurwerk in Volendam

31 december 2020, 18.20 uur · Aangepast 31 december 2020, 21.10 uur · Door Jouri Bakker

VOLENDAM - Jongeren in de Volendamse wijk Middengebied hebben de politie aan het eind van de middag bestookt met zwaar vuurwerk. Er gaan geruchten dat ME is ingezet, maar dat wordt door de politie ontkracht. De gemeente roept ouders op om hun kinderen vanavond binnen te houden. 

In Volendam zorgen jongeren voor vuurwerkoverlast.

In een Facebook-post meldt de gemeente dat er 'momenteel veel onrust' op het Middengebied is. "Veel overlast van jongeren met vuurwerk die zich met elkaar keren tegen de politie." Op video's die NH krijgt doorgestuurd zijn flinke vuurwerkexplosies te zien. De gemeente roept iedereen op 'de rust te bewaren en normaal te doen'. 

Volendam - NH Nieuws

ME-voertuigen door de straten

Inmiddels zijn er op verschillende locaties in het dorp 'hufterproof' voertuigen van de Mobiele Eenheid gesignaleerd. "Het zijn ME-busjes met agenten er in, maar die vooralsnog niet als ME worden ingezet, maar als'agenten met de platte pet' door de wijken rijden", zegt een woordvoerder van de politie hierover."

Een politiewoordvoerder bevestigt dat het aan het eind van de middag erg onrustig is geweest in de wijk. "Bewoners hebben flinke overlast ervaren, maar inmiddels is de rust - voorzichtig gezegd - wedergekeerd." De politie surveilleert in het gebied om te voorkomen dat de vlam opnieuw in de pan slaat. 

Of er aanhoudingen zijn verricht, kan de woordvoerder nog niet zeggen.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]