Ga naar Content

Spoedpost Spaarnegasthuis Haarlem-Noord vanaf volgende week tijdelijk dicht

HAARLEM - De afdeling Spoedeisende Hulp van het Spaarnegasthuis, locatie Haarlem-Noord gaat vanaf aanstaande maandag tijdelijk dicht. Daarmee maakt het ziekenhuis personeel vrij voor de zorg voor coronapatiënten. Voor zover bekend is het Spaarnegasthuis het eerste ziekenhuis in Noord-Holland dat dit besluit neemt. 

Foto: Spaarne Gasthuis

Het aantal coronapatiënten dat in het Haarlemse ziekenhuis wordt opgenomen, stijgt de laatste tijd zo snel dat het ziekenhuis op de corona-afdelingen handen tekort komt. Met de sluiting van de spoedpost kan het personeel dat daar normaal gesproken werkt, worden ingezet op de corona-IC en op de corona-unit. 

De afgelopen weken bleek al vaker dat het ziekenhuis de zorg voor coronapatiënten niet op eigen kracht kon bolwerken. Enkele patiënten werden daarom zelfs per helikopter naar Duitse ziekenhuizen gevlogen.

Lees ook

"We hebben niet voldoende verpleegkundigen om voor zowel de coronapatiënten als de niet-coronapatiënten te zorgen", zei woordvoerder van de ziekenhuis-organisatie Marijke Darlang. 

Spoedpost Haarlem-Zuid wel open

Op de locaties Haarlem-Zuid en Hoofddorp blijven de spoedposten wel geopend, benadrukt het ziekenhuis. Bovendien blijft de huisartsenpost op de locatie Haarlem-Noord 's avonds, 's nachts en in het weekend wel geopend, zoals normaal ook het geval is.  

Wie vanaf maandag spoedeisende zorg nodig heeft, en dus naar de locatie Haarlem-Zuid moet, is volgens het ziekenhuis. maximaal zeven minuten langer onderweg. Voor levensbedreigende situaties moet altijd 112 gebeld worden.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]