Amsterdam

NL
V

Politie denkt dat vader in Eerste Atjehstraat dochter doodschoot en daarna zichzelf

29 december 2020, 22.01 uur · Aangepast 30 december 2020, 11.28 uur · Door AT5

AMSTERDAM - Het 14-jarige meisje dat gisteren in een woning in de Eerste Atjehstraat om het leven kwam bij een schietpartij, is waarschijnlijk door haar vader doodgeschoten. De 52-jarige man heeft daarna zichzelf om het leven gebracht. 

AT5

De recherche houdt rekening met meerdere scenario's, maar dit is volgens een woordvoerder van de politie het meest waarschijnlijke scenario. 

Voor de woning aan de Eerste Atjehstraat waar maandagmiddag de lichamen van een 52-jarige man en zijn 14-jarige dochter zijn gevonden, zijn bloemen en kaarsen gelegd.  De buurt is geschrokken en probeert elkaar te steunen in deze situatie. Een buurman vertelt dat veel bewoners uit de straat gisteravond samen zijn gekomen om het verdriet te verwerken. 

'Geen signalen'

Bij de woning komen ook veel vriendinnen van het meisje, ze zijn samen naar de plek gekomen om te rouwen. De vriendinnen vertellen dat ze dit niet zagen aankomen. Een van hen had op de dag zelf nog contact met het meisje. Volgens hen waren er geen signalen dat er iets zo mis was. 

Jeugdzorg

Volgens Het Parool was het gezin bekend bij jeugdzorg en had het meisje hulp nodig. In de woning werd een afscheidsbrief aangetroffen. 

Het schietincident gebeurde gistermiddag iets na 12.00 uur. De politie trof in de woning de twee lichamen aan. Er waren geen anderen in de woning aanwezig.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]