Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Inbraak bij Hoogwoudse supermarkt voor sigarettenroof, politie zoekt getuigen

29 december 2020, 12.23 uur · Door Isabel Broersen

HOOGWOUD - Twee personen hebben vanmorgen om 4.22 uur geprobeerd om sigaretten buit te maken bij de Spar aan de Burgemeester Hoogenboomlaan in Hoogwoud. Ze zijn er op de fiets vandoor gegaan en worden gezocht door de politie. 

AT5 / Luuk Koenen

De inbrekers hebben vooral schade aangericht en weinig buit gemaakt, zo vertelt Frans Amsen, eigenaar van de supermarkt. "Er is glasschade aan de pui, ze hebben met een moker staan rammen op de ramen."

De inbrekers hadden het gemunt op de sigaretten, maar die gaan al jaren 's nachts achter slot en grendel. "Daar komen ze niet bij, want die zitten achter een rolluik. Ik hoop dat ze nu gaan begrijpen dat dat niet gaat lukken", zucht Amsen. De supermarkt was vier jaar geleden ook al het doelwit van sigarettendiefstal. 

Lees verder onder de kaart.

De inbrekers waren in het zwart gekleed en droegen grote tassen en een hamer bij zich. Volgens supermarkteigenaar Amsen zijn de personen niet goed zichtbaar op de beveilingscamera's. "Ze hebben zich goed bedekt", zegt hij. 

Er vandoor op de fiets

De politie laat weten dat meerdere mensen het tweetal vannacht hebben gezien en de hulpdienst belden. "Ondanks dat deze binnen enkele minuten terplaatse was, werd in de omgeving niemand meer aangetroffen", aldus de politie.

De inbrekers vertrokken op de fiets in de richting van de Graaf Willemsstraat. De politie vraagt buurtbewoners om beeldmateriaal, bijvoorbeeld van dashcams van auto's in de buurt te delen. Ondanks de schade is de supermarkt vandaag geopend.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]