Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk vraagt om noodhulp: "Nijpende situatie"

29 december 2020, 14.40 uur · Aangepast 29 december 2020, 15.18 uur · Door Dennis Mantz

BEVERWIJK - Ook het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) kampt met een zorgelijk personeelstekort. Een woordvoerder van het Beverwijkse ziekenhuis noemt de situatie nijpend. Het ziekenhuis zegt noodhulp te hebben aangevraagd.

ANP Foto

Volgens het ziekenhuis zijn er bedden genoeg, maar ontbreekt het aan personeel om zieken te verzorgen. "De situatie is net zoals in de andere ziekenhuizen nijpend", zo laat woordvoerder Ninna Post weten aan NH Nieuws. "Vandaar ook ons verzoek bij de noodinstanties voor extra personeel."

Het RKZ heeft de noodhulp inmiddels aangevraagd, zo wordt bevestigd. Hoe groot het tekort is blijft wel onduidelijk, ook waar de hulp is aangevraagd. Post: "Daar kan ik nog niets over zeggen. Wel dat we in overleg zijn met instanties, maar verder niets. Ook niet over de toekenning van mogelijke hulp. Hopelijk weten we er volgende volgende week meer over vertellen."

Het RKZ had maandagmiddag vijf patiënten op de Intensive Care (IC) en vier op de Acute Opname Afdeling (AOA) liggen. De afspraken op de poliklinieken en op de dagbehandeling van het ziekenhuis gaan vooralsnog door.

Haarlem

In het Spaarne Gasthuis in Haarlem knelt de capaciteit op de IC-afdeling al langer. In een week tijd zijn daar al twee coronapatiënten overgebracht van Spaarne Gasthuis Haarlem-Zuid naar een ziekenhuis in Duitsland.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]