Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Smet op de kerstdagen: Mike (17) werd van zijn fiets gereden, van dader geen spoor

28 december 2020, 13.26 uur · Aangepast 28 december 2020, 14.29 uur · Door Lisa Groot

ENKHUIZEN - Zondagmorgen kwam de zoon van Roelof en Angela den Uijl strompelend uit bed. Tot hun schrik vertelde hij op Tweede Kerstdag geschept te zijn door een auto. Hij smakte tegen de motorkap en kwam er met een flinke kneuzing op zijn been vanaf, maar van de bestuurder ontbreekt elk spoor. "Ze hebben hem op straat laten liggen en zijn doorgereden. Daar kan ik met mijn hoofd niet bij."

De plek waar Mike van zijn fiets werd gereden - Google Streetview

De 17-jarige Mike stapte op Tweede Kerstdag na een gezellig kerstdiner nog even op de fiets om naar zijn vriendin te gaan. Maar vanaf de Bierkade in Enkhuizen schoot een auto de hoek om zonder verlichting. "Hij is tegen de motorkap gesmakt en op de grond terechtgekomen", vertelt vader Roelof. Naast schade aan de fiets houdt Mike er ook een kneuzing aan zijn heup en knie aan over.

Het gezin is geschrokken, maar een gevoel van verontwaardiging overheerst. "Hoe kun je iemand van zijn fiets afrijden en hem op straat laten liggen?", vraagt Roelof zich hardop af. "Het had heel anders af kunnen lopen. Het hoort niet bij kerst om zomaar door te rijden, nee je stapt netjes even uit en vraagt hoe het gaat."

Zonder verlichting

Volgens Mike is hij aangereden door een donkerblauwe BMW. "Doordat de auto geen verlichting had was het lastig te zien voor hem." Het gezin werkt gezamenlijk in het eigen schadebedrijf en weet er het nodige van. "De auto had een kofferbak dus het moet een 'sedan' of 'coupe' zijn. Doordat de fiets is geraakt moeten er krassen te zien zijn aan de linkervoorzijde."

Het gezin hoopt met een oproep of Facebook met de bestuurder in contact te komen. Ook zijn alle concullega's al benaderd. "We hebben andere schadebedrijven gevraagd met ons mee te kijken naar het type auto. Als die zich meldt met schade hopen we hem te kunnen spreken."

Naast de schade aan de fiets, het mobieltje van zoon Mike en de kleding, verwacht de familie vooral een excuus. "Ik hoop dat diegene zich beseft dat het niet zo slim is om zomaar door te rijden en zich komt melden. Een 'sorry' is op zijn minst op zij plaats."

Nieuwe update: Wij hadden een update geplaatst van een BMW die in de greppel had gelegen. Wij hebben inmiddels contact...

Posted by Angela Den Uijl on Sunday, December 27, 2020

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]