Start van hoofdcontent

West-Friesland

nl

Ook in West-Friesland kun je komende drie dagen vuurwerk inleveren

28 december 2020, 09.00 uur · Aangepast 28 december 2020, 12.11 uur · Door Isabel Broersen

HOORN - West-Friezen die vuurwerk in huis hebben kunnen dit vandaag, morgen en woensdag inleveren in Hoorn. Door het hele land zijn inzamelpunten voor vuurwerk opgezet vanwege het landelijke vuurwerkverbod van dit jaar. Wie vuurwerk vervoert of afsteekt loopt het risico op een boete.

ANP

De Westfriese gemeenten willen met dit inleverpunt inwoners de mogelijkheid geven om van het al gekochte vuurwerk af te komen. Ook zwaar vuurwerk dat eerder al illegaal was kun je zonder consequenties inleveren.

Het inzamelpunt is bij de brandweerkazerne aan de Nieuwe Wal in Hoorn. Inwoners kunnen daar op 28, 29 en 30 december tussen 13.00 en 16.00 uur langskomen om vuurwerk in te leveren. De brandweermedewerkers nemen het vuurwerk in ontvangst.

De gemeente Hoorn laat weten dat het vuurwerk dagelijks door een gespecialiseerd bedrijf wordt afgevoerd. Vanwege de veiligheid wordt inwoners gevraagd om niet met het openbaar vervoer te komen, maar lopend of met eigen vervoer.

Actieve controle

Ook gaan teams van handhaving, jongerenwerk en politie vanuit de gemeente Hoorn vanavond, morgen en woensdagavond actief de straat op om vuurwerkoverlast aan te pakken. Ze gaan 'live' aan de slag met overlastmedlingen, meldt de gemeente Hoorn op Facebook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]