Ga naar Content

Mensen bestellen massaal kerstdiners bij Gooise restaurants

'T GOOI- De restaurants zijn leeg, maar de koks draaien overuren. Iedereen wil namelijk een take-away kerstdiner. Veel restaurants in 't Gooi zijn dan ook helemaal uitverkocht. 

Foto: NH Nieuws

Bij restaurant Soigné in Bussum hebben ze zelfs koelkasten moeten bijhuren en mogen ze de koelingen gebruiken van een restaurant in de buurt. Ze zijn overweldigd door het aantal bestellingen. "We dacht in eerste instantie: 'oh jee, gaat er iemand wel een kerstmenu afnemen'. Maar daar hebben we ons in vergist, want ik heb inmiddels wachtlijsten die lang zijn", vertelt Eveline van der Boom. 

Het is niet het enige restaurant in 't Gooi dat het druk heeft. Ook bij restaurant Vlaar in 's-Graveland en café d'Ouwe Tak in Blaricum gaan de kerstmenu's als warme broodjes over de toonbank. Dat terwijl het Blaricumse café pas drie weken geleden besloot om dit te gaan organiseren. 

Tekst loopt door onder de video.

Mensen bestellen massaal kerstdiners bij Gooise restaurants - NH Nieuws

Bakjes

Dat betekent dat de koks op dit moment vooral heel veel bakjes aan het vullen zijn. "We hebben er een paar duizend gedaan en moeten er ook zeker nog een paar duizend", vertelt Ties Vernooy van restaurant Vlaar. Het restaurant staat vol met wijnen én lege dozen waar straks de menu's in moeten. De chef is een hoop tijd kwijt geweest met het berekenen van de hoeveelheden en bedenken wat in welke bakjes moet.

Om te zorgen dat straks iedereen thuis het bord net zo mooi opmaakt als de koks, hebben ze bij Vlaar instructievideo's gemaakt. "Wat voor ons heel logisch lijkt, is voor mensen wat moeilijker. Dus we hebben geprobeerd om vanuit het oogpunt van de mensen thuis alles te bedenken", aldus de chef-kok. 

Alle restaurants hebben een speciale routing gemaakt, zodat iedereen het kerstdiner coronaproof kan ophalen. En dan is het personeel zelf voor het eerst in jaren vrij tijdens de kerstavonden.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]