Ga naar Content

Bergense horeca verrast zieke oma Audrey met kerstdiner per arrenslee

BERGEN - Vier restaurants uit Bergen en Schoorl bezorgen vandaag de kerstdiners wel op een heel bijzondere manier: kerstmannen en elfjes leveren de menu's met een arrenslee af. Tientallen bestelde diners gingen zo de gemeente rond. Voor Audrey en Henk Wokke was er speciale aandacht. Het stel heeft een extra zwaar jaar achter de rug, en kreeg de maaltijd namens de horeca-ondernemers gratis aangeboden. "Ontzettend lief dat zoveel mensen aan me denken."

De kleinkinderen van Audrey en Henk mochten voor het eerst weer bij ze zijn - Foto: Maaike Polder / NH Nieuws

Zegt een emotionele Audrey Wokke tegen NH Nieuws. Zij eet vanavond gerechten van Fabels Eten & Drinken, Bergen Binnen, Bistronomie ’t Parkje en restaurant Merlet. De horeca-ondernemers initieerde deze bezorgservice, om wat gezelligheid in Bergen te creëren.

"Je kan de maaltijden bestellen en dan komen wij ze brengen", aldus André Rzepka van Fabels Eten & Drinken, oftewel de kerstman. De eerste stop vandaag was de familie Wokke. Met grote ogen deed oma Audrey de deur open. "Wat ontzettend lief dit."

Spannende dagen

De kerstdagen zijn voor haar dubbel: ze kan wel met haar kleindochters zijn, maar wacht ook op een uitslag. De Bergense heeft kanker. "Ik heb net een biopt gehad, dus hopelijk is die uitslag goed", aldus Audrey. 

Zij verdient deze verrassing, vinden de Bergense horeca-ondernemers. "Ze stuurt bovendien een vrijwilligersorganisatie aan in het dorp en doet veel voor de rolstoelbus. Ze is onwijs belangrijk voor ons", aldus Rzepka. 

Bekijk hier de reactie van oma Audrey op de verrassing.

Bergense horeca verrast zieke oma Audrey met kerstdiner per arrenslee - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]