Ga naar Content

Radiomakers brengen kerstgevoel in Haarlemse huiskamer met marathonuitzending

HAARLEM – Mediapartner Haarlem 105 brengt in deze donkere tijden het kerstgevoel bij Haarlemmers thuis. Dat doen zij met een speciale marathonuitzending die live te volgen is via de kanalen van de Haarlemse omroep.

Radiomarathon - NH Nieuws

Dat er niet 24 maar 23 uur een bomvol programma te volgen is, is een verwijzing naar het netnummer van de Spaarnestad: 023. "Ja", zegt Rudy Nicola, dj van Haarlem 105 die de marathonuitzending start, knikkend. "Ook als de show een succes wordt, gaan we niet toch nog een uurtje langer door om een hele dag van 24 uur vol te maken. Wel maakt collega Bas van der Schuit een samenvatting die erna wordt uitgezonden. Dus 24 uur luisteren kan zeker.”  

Eenzame Kerst

Met de marathonuitzending wil de omroep het gemis van de kerstvreugde compenseren en daar waar eenzaamheid op de loer ligt, enige troost bieden. Veel mensen kunnen deze kerstdagen niet samenkomen en deze marathon kan alsnog voor de nodige gezelligheid in de Haarlemse huiskamers zorgen, zo is de gedachte. 

Foto: Michael van der Putten

Presentator Rudy Nicola heeft er in ieder geval heel veel zin in: "De show wordt een combinatie van serieuze onderwerpen en heel veel lol."

Audiovisuele gezelligheid

Als gasten hebben we bijvoorbeeld Dieuwertje Blok met een kerstjournaal en Erik van Muiswinkel zal ook voor de nodige joligheid zorgen. De eerste gast is de directeur van de Stadsschouwburg en Philharmonie Edwin Balken, die ook bij de opening aanwezig is. "Het voelt best bijzonder om de eerste gast te zijn van deze marathon", zegt hij. "Ik vind het een eer en een ontzettend goed initiatief. Iedereen zit natuurlijk thuis bij de kerstboom. Op deze manier houd je toch nog een beetje contact met Haarlem."

Nachtelijke uurtjes

Zo’n marathon betekent ook radiomaken als vrijwel iedereen op een oor ligt. Hoe gaan ze die late uurtjes doorkomen? Rudy: "Wessel, Daan en Jacq zijn de drie dj’s die 's nachts onze uitzending voortzetten. Hun programma heet Drie keer niets. Ze zullen elkaar hard nodig hebben, maar gelukkig krijgen ze hulp van de 'knotsgekke' verslaggever Barry Huis. Ondanks corona en er vrijwel niets te doen is, zorgt hij voor leuke radio. Al moet hij in de kerstboom klimmen op de Grote Markt, Barry zal zeker iets verslaan."

Foto: Michael van der Putten

Benieuwd naar de marathonuitzending? De radio- en televisie-uitzending start op 23 december om 17:00 uur en gaat door tot 24 december 16:00 uur. Volg het live via de radio op 89.9FM, DAB+, Haarlem105.nl/liveHaarlem105 TV en op Haarlem105.nl

Feestdagen

2020 is een jaar dat de geschiedenisboeken in zal gaan als het jaar waarin corona onze provincie volledig in z'n greep had. Aan het einde van dat bewogen jaar, en met de blik op 2021, start NH Media de campagne 2021: Maak er wat van!

Bekijk hier alle verhalen en video's.