Ga naar Content

Scorende Ferdy Druijf: "Ik doe er heel veel voor"

ALKMAAR - AZ heeft woensdagavond  afgerekend met naaste concurrent Vitesse. In een boeiend duel trokken de Alkmaarders aan het langste eind, nadat invaller Ferdy Druijf de verlossende 3-1 maakte.

Goal van Druijf goed voor zelfvertrouwen - NH Nieuws

"Ik loop naar de zestien en ik kan hem binnen tikken", zegt de spits die met zijn eerste balcontact meteen trefzeker was. "Voor mij is het natuurlijk heel lekker. Ik scoorde na dertien seconden. Dat is de snelste goal na een invalbeurt in deze eeuw. Dus dat is wel een leuk feitje."

Druijf groeide bij de beloften uit tot topscorer van de eerste divisie, maar moet het bij het eerste voornamelijk doen met een bijrol. Na zijn goal volgde dan ook grote ontlading. "Ik had nog niet gescoord en ik speel niet zoveel. Ik wil mezelf laten zien. Dat doe ik op iedere training. Ik doe er heel veel voor, en als het dan lukt dan is dat heel lekker."

Hatzidiakos blij met bereikte mijlpaal voor AZ - NH Nieuws

Ook voor Pantelis Hatzidiakos was het een bijzondere avond. Hij werd voorafgaand aan de wedstrijd gehuldigd, omdat hij honderd wedstrijden heeft gespeeld voor de Alkmaarders. "Ik ben er enorm trots op dat ik die mijlpaal heb bereikt. Het is mooi om dat dan in ontvangst te mogen nemen. Maar daarna komt dan natuurlijk de wedstrijd waarin je weer vol aan de bak moet."

Hatzidiakos was eerder dit seizoen nog zwaar geblesseerd aan zijn knie, maar heeft nu het gevoel dat die periode definitief achter de rug is. "Ik kan nu eindelijk zeggen dat ik topfit ben. Ik heb veel wedstrijden gespeeld, maar ik moest elke keer flink herstellen omdat het erg zwaar was. Maar ik kan nu eindelijk zeggen dat ik me na zo'n zware wedstrijd als vanavond gewoon goed voel en richting zondag weer topfit ben."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]