Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

PWN sluit parkeerplaats Kennemerduinen tijdens feestdagen vanwege verwachte drukte

23 december 2020, 11.47 uur · Door Jacqueline van Kampen

HAARLEM - PWN heeft besloten om de drukbezochte parkeerplaats Koevlak bij bezoekerscentrum De Kennemerduinen te sluiten tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag. Er worden veel bezoekers verwacht en de PWN wil de toestroom van mensen zo beter spreiden. Waterleidingbedrijf PWN is een van de beheerders van het gebied.

Eerder dit jaar blokkeerde de politie de toegangswegen naar het strand vanwege de drukte - Archieffoto Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

De maatregelen zijn volgens PWN nodig omdat ze verwachten dat veel mensen een wandelingetje komen maken in de duinen nu er vanwege de lockdown zoveel dicht is. Dat zorgt voor een groot besmettingsgevaar.

Vooral het uitgifteluik voor een koffie to go bij het duincafé van het bezoekerscentrum trekt veel volk. "We willen voorkomen dat hier een ophoping van mensen plaatsvindt en ervoor zorgen dat mensen zich verspreiden over het gebied", aldus Margot Holland, manager van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Speeltuin al gesloten

Het is tijdens de feestdagen ook niet mogelijk om bij het Duincafé gebruik te maken van de toiletten of de speeltuin bij het bezoekerscentrum. De speeltuin is afgelopen weekend al gesloten vanwege grote drukte en zal de hele kerstvakantie dicht blijven.

tekst gaat door onder de foto

bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen

Afgelopen april werd het duingebied al eens volledig afgesloten voor bezoekers vanwege de enorme toeloop van bezoekers en het niet naleven van de coronaregels. Dat is nu niet het geval. Volgens Holland blijft het duingebied zelf wel open en is bereikbaar met de fiets.

“Het is belangrijk dat mensen naar buiten kunnen, maar ze moeten wel afstand houden. En dat is uiteindelijk ieders eigen verantwoordelijkheid.” Door de parkeerplaats te sluiten verwacht Holland ook dat het duingebied vooral door de lokale bevolking bezocht zal worden en niet door mensen van buiten de regio.

Indien het toch te druk wordt in de duinen, zullen er in overleg met de veiligheidsregio Kennemerland extra maatregelen genomen worden.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]