Ga naar Content

Moeder en kinderen onder schot gehouden bij woningoverval, 25.000 euro voor gouden tip

SCHOORL - De bewoners van een woning in Schoorl hebben een beloning uitgeloofd van 25.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de daders. Vorige week donderdag waren zij in hun eigen huis doelwit van een zeer brute gewapende overval. De bewoonster en haar kinderen zijn gegijzeld en onder schot gehouden, de moeder werd ook met een pistool in haar gezicht geslagen.

Foto: Wuite Recherche

Gerard Wuite van Wuite Recherche bevestigt tegenover mediapartner Duinstreek Centraal te zijn ingeschakeld door de slachtoffers van de woningoverval.

Het recherchebureau heeft een video verspreid beveiligingbeelden die donderdagavond zijn vastgelegd. Daarop zijn gemaskerde mannen te zien die het huis naderen en na de overval wegvluchten.

Tekst gaat verder onder video

Beloning woningoverval Schoorl - Wuite Recherche

De vrouw was donderdagavond alleen thuis met haar kinderen. Daar heeft één dader de vrouw en de kinderen onder schot gehouden en gegijzeld. Ondertussen doorzocht de andere man de woning.

Een van de overvallers heeft de vrouw in het bijzijn van haar kinderen ernstig verwond door haar met zijn pistool in het gezicht te slaan. De indruk bestaat dat het om jonge daders gaat, circa 17 jaar. Ze hebben een gemiddeld postuur en droegen bivakmutsen. Een overvaller had tijdens de overval een rugtas bij zich.

De politie kwam met veel eenheden ter plaatse en is een grote zoekactie gestart in de omgeving. De daders zijn nog spoorloos. Voor de verwondingen van de vrouw werd een ambulance opgeroepen. Detective Gerard Wuite zegt samen op te trekken met de politie.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]