Amsterdam

NL
V

'Drillrapruzie oorzaak steekpartij Albert Heijn Watergraafsmeer'

23 december 2020, 07.40 uur · Aangepast 23 december 2020, 12.34 uur · Door AT5

AMSTERDAM - De oorzaak van de steekpartij gistermiddag in de Albert Heijn-vestiging aan de Hemholzstraat in de Watergraafsmeer in Amsterdam houdt waarschijnlijk verband met een strijd tussen twee drillrapgroepen uit de Bijlmer.

AT5

Dat meldt het Parool. De steekpartij vond gistermiddag rond 15.00 uur plaats. Meerdere ambulances, politiewagens en een mobiel medisch traumateam werden opgeroepen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

Drillrap uit Zuidoost

Diverse bronnen bevestigen aan het Parool dat het slachtoffer lid is van drillrapformatie Z42 uit de K-buurt in de Bijlmer. De dader zou gelieerd zijn aan de rivalen van FOG uit Venserpolder, de wijk die de rappers Zone 2 noemen. 

Drillrap, een muziekgenre, wordt vaak gelinkt aan geweld. Er vinden met enige regelmaat steekpartijen plaats tussen rivaliserende groepen. Op 10 augustus werd bijvoorbeeld de 19-jarige Rotterdammer Cennethson Janga doodgestoken door twee 20-jarige Amsterdammers. 

Veel paniek

De steekpartij zorgde volgens omstanders voor veel paniek bij het winkelend publiek. "Er lag een hoop bloed, er was zo veel paniek in de winkel en zoveel mensen gingen rennen", vertelde een omstander aan AT5. 

Een medewerker van de gebakkraam zag het slachtoffer de winkel uit komen. "Met een nekwond of iets, helemaal in het verband. En politiehelikopter. Dus het was wel echt een ernstig iets."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]