Alkmaar

NL
V

Mogelijk demonstratie met zwaar vuurwerk in Alkmaar, politiebussen paraat

22 december 2020, 18.43 uur · Aangepast 22 december 2020, 22.25 uur · Door Maaike Polder

ALKMAAR - In Alkmaar gaan geruchten over een demonstratie met vuurwerk. Op een advertentie die rondgaat wordt gevraagd vanavond om 20.00 uur te verzamelen in een park in Alkmaar-Noord. De politie en gemeente zeggen hiervan ook signalen te hebben ontvangen en winkeliers in De Mare zijn gewaarschuwd 'op te letten'. 

Op de parkeerplaats van winkelcentrum De Mare staan inmiddels ME-bussen van de politie - NH Nieuws/ Maaike Polder

Een woordvoerder van de politie zegt tegen NH Nieuws geen uitspraak te kunnen doen over eventuele extra politie-inzet, maar er staan op dit moment al vijf politiebussen met ME'ers op de parkeerplaats van winkelcentrum De Mare, die grenst aan park de Rekerhout. In het winkelcentrum lopen agenten en door het park rijden motoragenten. De gemeente wil verder ook niets kwijt over eventuele maatregelen. 

Tassen  

In de omgeving van het Rekerhout worden jongeren op de fiets staande gehouden. Ook onderzoekt de politie hun tassen en kijken zij naar mogelijk vuurwerk in auto's.

De signalen van een demonstratie zijn er mogelijk door een flyer die in de rondte gaat. Op de advertentie valt te lezen: 'Wij laten iedereen zien wie Alkmaar is en overtreffen IEDEREEN. Neem al je vuurwerk mee!!! Wij laten zien wie wij zijn.' Over de reden van de demonstratie wordt niets gezegd. 

Jongeren in de bus

Buschauffeurs die rijden in Alkmaar-Noord zijn gewaarschuwd voor de demonstratie. Bestuurders van de lijnen 2, 3 en 4 worden gevraagd om het te melden als er jongeren zijn die in de bussen stappen richting park de Rekerhout en De Mare, aldus een chauffeur tegen NH Nieuws.

Tekst gaat door onder de foto.

Agenten in winkelcentrum De Mare - NH Nieuws/ Maaike Polder

Een winkelier laat weten dat er door de beveiliging van winkelcentrum De Mare is gewaarschuwd dat er kans is dat er een demonstratie is.

Velsen-Noord en Heemskerk

Gisteravond liep het uit de hand in Velsen-Noord toen een groep jongeren aan het rellen was. Daarbij werd ook gegooid met vuurwerk. Online werd daarop een zelfde soort demonstratie aangekondigd in Heemskerk. Deze staat 'gepland' voor morgen. In de aankondiging is onder andere te lezen dat 'onze buurt gekker is dan Velsen-Noord'. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]