Ga naar Content

GGD: vaccineren begint definitief op 18 januari in de RAI

AMSTERDAM - Vanaf 18 januari wordt er in de Rai begonnen met vaccineren tegen het coronavirus. Dat heeft de GGD zojuist laten weten.

Foto: Pxhere

De Rijksoverheid meldde eerder al dat er op 18 januari op 'drie centrale locaties' wordt begonnen met vaccineren, die datum is voor de Rai dus nu definitief. Naast de teststraten die daar zijn, wordt een vaccinatielocatie gemaakt. 

Medicijnwaakhond EMA heeft gisteren groen licht gegeven voor toelating van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. De eerste groep die wordt opgeroepen bestaat uit medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg.

Omdat het vaccin van Pfizer in grote verpakkingen wordt geleverd en heel koud bewaard moet worden is het niet goed geschikt om op veel locaties (zoals verpleeghuizen en instellingen) tegelijkertijd toe te dienen. De zorgmedewerkers worden op daarom op de centrale locaties gevaccineerd.

Elders in Nederland wordt naar verwachting tien dagen eerder, op 8 januari, al de eerste coronavaccinatie gezet. 'De periode tot 18 januari gebruiken het ministerie van VWS en de GGD’en om het proces goed in te regelen', laat de GGD weten.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]