Ga naar Content

Deze activiteiten in Haarlem gaan wel door deze kerstvakantie

HAARLEM - De kerstvakantie wordt veelal thuis doorgebracht, omdat bijna alle uitjes zijn geschrapt, maar in Haarlem zijn toch nog best wat activiteiten die wel doorgaan. Zo is er onder meer een kerstbrigade-speurtocht, een theaterkamp en is dinsdag de Sport-In-Fun-Experience van start gegaan. Omdat het buiten wordt gehouden op het Pim Mulier sportpark, is het dit keer een Sport-Out. "Ik vind het toch super leuk dat we de kinderen kunnen laten bewegen en dat we het op deze manier kunnen doen", vertelt Carlijn Dings van Sport Support, de organisatie. 

Foto: NH Nieuws

Het programma van de Sport-In-Fun-Experience duurt normaal gesproken de hele dag en vindt binnen plaats in de sporthal van het Kennemer Sportcenter. Wegens de huidige coronacijfers moest de organisatie, de plannen meerdere keren omgooien. Even was het spannend of het überhaupt wel door kon gaan, maar met de nodige aanpassingen kunnen een paar honderd kinderen toch sporten deze dagen. Het programma is wat beperkter, de lessen duren maar een uur en de ouders mogen niet kijken, maar het mag de pret allemaal niet drukken. "Het is echt gaaf dat dit door kan gaan", vertelt een vader. "Het is droog en lekker buiten, dus ze kunnen heerlijk sporten."

"Het is zo'n beetje het enige wat doorgaat, dus ik ben blij dat ik mijn zoontje hier vanmorgen kon afzetten"

moeder deelnemer Sport-Out

Andere activiteiten

In deze kerstvakantie zijn ook nog andere activiteiten die gewoon doorgaan. Zo kan er geschaatst worden. De ijsbaan blijft open voor de kinderen die les hebben. Voor vrij schaatsen is beperkt plek, omdat er niet meer dan 100 mensen tegelijk op de ijsbaan mogen zijn. 

Wie van wandelen houdt en tegelijk ook een handje wil helpen met het opruimen van de natuur, kan bij de Groene Lobby een pakket ophalen, zoals een papierprikker en een vuilniszak. Met 'schoonwandelen' sla je twee vliegen in een klap. 

Tijdens de eerste lockdown in maart was overal in het land de berenspeurtocht voor kleine kinderen. In navolging daarvan is nu de kerstbrigade speurtocht gelanceerd. 

Voor de kinderen die creatief zijn en van theater houden, houdt kindertheater De Toverknol een theaterkamp. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]