Ga naar Content

Meerdere besmettingen in verzorgingstehuis Twiskehuis in Amsterdam-Noord

AMSTERDAM - Bij verzorginstehuis Evean Twiskehuis in Amsterdam Noord zijn meerdere besmettingen van corona geconstateerd. Dat laat een woordvoerder van Evean aan NH Nieuws weten.

ANP - Foto: ANP

"Al onze bewoners en medewerkers van het Twiskehuis worden op dit moment getest op COVID-19", vertelt een medewerker aan NH Nieuws. "Onder bewoners weten we inmiddels dat het meerdere besmettingen betreft." Bronnen vertellen aan NH Nieuws dat veertien bewoners besmet zijn. De woordvoerder van Evean laat weten geen specifieke aantallen te kunnen bevestigen.

Of er ook besmettingen zijn onder het personeel is niet duidelijk. "Eventuele besmettingen onder medewerkers worden niet gerapporteerd, omdat dit door de werkgever wettelijk gezien niet mag worden geregistreerd."

Bezoek zal nog steeds mogelijk zijn, vertelt Evean. "Naasten en eerste contactpersonen worden geïnformeerd over de aanpak en de impact van de coronamaatregelen op het dagelijks leven en de bezoekregeling. Hierbij geldt dat zodra alle uitslagen binnen zijn bezoek mogelijk is, dat alle bezoekers zich moeten registreren en verplicht zijn om mondkapjes te dragen. Op de niet getroffen afdelingen kunnen bewoners bezoek ontvangen."

Waar wel besmettingen zijn aangetroffen, kan er wat betreft bezoek maatwerk geboden worden, volgens Evean. "Daarbij geldt dat bezoekers voorzien worden van de volledige persoonlijke beschermingsmiddelen.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]