Gooi

NL
V

Bussumse verdachte bekent moord op vrouw, onderzoek naar tweede slachtoffer

22 december 2020, 13.40 uur · Door Sjoerd Stoop

BUSSUM - De 41-jarige Bussumer die er van wordt verdacht afgelopen september thuis zijn vrouw te hebben vermoord, heeft bekend verantwoordelijk te zijn voor haar dood. Dat heeft de man gisteren verklaard aan de rechtbank.

Caspar Huurdeman Fotografie

Het levenloze lichaam van de vrouw, een moeder van vier jonge kinderen, werd half september 's ochtends vroeg gevonden in een appartementencomplex aan Nieuw Bellevue in Bussum. Buren belden de politie toen ze lawaai uit de woning hoorden komen. 

De verdachte werd nog dezelfde dag aangehouden. Het gaat om de echtgenoot van de vermoorde vrouw. Hij heeft pas deze maand een bekentenis bij de politie afgelegd, zo bevestigt het Openbaar Ministerie. De man zou zijn vrouw hebben gedood door een touw om haar nek te binden en haar neus en mond dicht te houden. 

Tweede slachtoffer

Het Openbaar Ministerie legt de Bussumer nu moord ten laste. Daarnaast wordt hem ook poging tot doodslag ten laste gelegd voor het neersteken van een tweede slachtoffer. Wat de rol van dat slachtoffer is, is nog niet helemaal duidelijk. Het onderzoek naar de zaak loopt nog. 

De rechtszaak gaat op 19 februari verder. 

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]