Ga naar Content

Twee gewonden bij uitslaande woningbrand IJmuiden

IJMUIDEN - Bij een uitslaande woningbrand aan de Dennenstraat in IJmuiden zijn vanochtend twee gewonden gevallen. Hoe ernstig de slachtoffers eraan toe zijn, is nog niet bekend, maar ze zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 

Foto: Inter Visual Studio/Michel van Bergen

De brand in de woning werd rond 6.00 uur vanochtend gemeld, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio Kennemerland in het NH-radioprogramma De Ontbijttafel weten.

Via dakgoot naar buren

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat de woonkamer in lichterlaaie stond, en dat één van de bewoners de woning al had verlaten en was opgevangen door buren. Een andere bewoner slaagde erin rond dat moment via de dakgoot naar de woning ernaast te kruipen en zichzelf zo in veiligheid te brengen.

Foto: Inter Visual Studio/Michel van Bergen

De twee slachtoffers hebben in ieder geval rook binnengekregen en worden daarvoor in het ziekenhuis behandeld. Of er ook sprake is van brandwonden, is niet bekend. 

Woonkamer in lichterlaaie

Op foto's is te zien dat de woonkamer van de getroffen woning in lichterlaaie heeft gestaan. De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle. Er is enige tijd nageblust, om te voorkomen dat het vuur weer zou oplaaien.

Over de oorzaak is nog niets bekend, maar de brand heeft het huis in ieder geval tijdelijk onbewoonbaar gemaakt."De schade aan de woning is fors, de gevel is aangetast, de brand heeft flink huisgehouden daar", aldus de woordvoerder van de veiligheidsregio.

Artikel gaat verder onder de video

Uitgebrande woning Dennenstraat IJmuiden - NH Nieuws

Een buurman vertelt aan NH-verslaggever Arend de Geus dat hij vanochtend vroeg lawaai bij de buren hoorde. "Ik dacht eerst dat het katten waren, maar later zagen we rook aan de achterkant, we roken rook binnen, en op een gegeven moment zagen we vuur, dus toen heeft m'n vrouw 112 gebeld en zijn m'n kinderen naar buiten gebracht." 

'Paniek'

Hij vertelt dat de 'buurvrouw in paniek' naar hem toekwam. "Ze kon haar man niet vinden, die zat nog boven", vertelt hij, "maar de brand sloeg al uit de voordeur, dus we konden zelf niet naar binnen. Sommige buren kwamen hier met zo'n brandblusapparaatje, maar dat had totaal geen zin." 

De mannelijke bewoner van het getroffen pand slaagde er uiteindelijk in 'via de achterkant eruit te komen en op de opbouw te klimmen', vertelt de buurman. "En bij de andere buren naar beneden te klimmen." 

Burgemeester

Naastgelegen woningen hebben alleen rookschade opgelopen. Burgemeester Dales van Velsen, waar IJmuiden toe behoort, heeft zich inmiddels in de straat gemeld om zich te laten informeren over de gebeurtenissen. 

Foto: Inter Visual Studio/Michel van Bergen

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]