Ga naar Content

Easyjet hervat vluchten naar VK, maar vliegt leeg terug naar Schiphol

SCHIPHOL - Prijsvechter Easyjet heeft haar vluchtschema tussen Schiphol en het Verenigd Koninkrijk hervat. De vluchten waren gisteren nog allemaal geannuleerd na de invoering van een vliegverbod door het kabinet. Net als KLM vliegt Easyjet zonder passagiers terug naar Schiphol.

Een Airbus A320 van Easyjet op Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Ook British Airways vliegt vandaag weer op Schiphol, maar neemt alleen passagiers mee terug naar Londen. KLM vult haar lege vliegtuigen met vracht op alle terugvluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het vliegverbod geldt voorlopig tot 1 januari 2021 en is ingesteld vanwege een besmettelijkere variant van het coronavirus dat in delen van Groot-Brittannië rondgaat.

Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika is ook een mutatie van het virus opgedoken die nog besmettelijker is dan de variant uit het Verenigd Koninkrijk. Tweede Kamerlid Jan Paternotte (D66) wil daarom ook met spoed een vliegverbod voor Zuid-Afrika. "Vanavond vertrekken er weer vluchten vanuit Kaapstad en Johannesburg", zegt Paternotte tegen NH Nieuws. "Voor die tijd moet het duidelijk zijn".

De twee vluchten waar Paternotte naar verwijst zijn de KL592 uit Johannesburg en de KL598 uit Kaapstad. Beide toestellen vertrekken rond middernacht richting Schiphol.

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]