Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Vier jongeren beroofd in park in Hoorn

21 december 2020, 11.28 uur · Door Lisa Groot

HOORN - Afgelopen weekend zijn vier jongeren beroofd in het Risdammerhoutpark in Hoorn. Vier overvallers bedreigden de groep en dwongen hen geld af te geven, toen bleek dat zij niets bij zich hadden werd één van de jongens in elkaar geslagen. De politie is op zoek naar getuigen.

Adobe Stock

De groep van vier jongeren stond op zaterdagavond rond 22.30 uur bij Het Oude Ambacht op een brug. Toen zij net wilden weggaan kwam een groep van vier mannen naar hen toe en hield jongens tegen. Ze bedreigden de jeugd en eisten geld. Toen bleek dat bij de jongeren niets halen viel, werd één van de jongens in elkaar geslagen. Ook werd er een fiets vernield.

De overvallers zijn rond de 18 jaar oud en één van de jongens had en donkere huidskleur. Twee waren er op de fiets en de andere twee lopend en ze droegen allen donkere kleding. Er is nog niemand aangehouden voor de beroving. De politie doet nog verder onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Hoorn wordt de afgelopen tijd geteisterd door overvallen. Begin deze maand werd er aan de Pergola in Hoorn een bezorger overvallen waarna hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis met een schotwond in zijn been. Eerder zocht de politie al een groep jongeren voor twee gewelddadige straatroven. Of er een verband tussen de incidenten is is nog niet duidelijk.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]