Ga naar Content

Van der Voort bereikt derde ronde WK darts na spannend Nederlands onderonsje

LONDEN - Vincent van der Voort heeft zich ten koste van landgenoot Ron Meulenkamp verzekerd van een plek in de derde ronde van het WK darts. De darter uit Purmerend knokte zich in Londen terug na een 2-0-achterstand en won met 3-2.

Vincent van der Voort - Foto: Pro Shots/Michael Bulder

De beslissing in de vijfde set viel in de vijfde leg, die door Van der Voort werd begonnen. Hij maakte het, na kort daarvoor een belangrijke 180'er gegooid te hebben, af met dubbel-10.

Van der Voort begon matig aan het duel, terwijl Meulenkamp uiterst effectief was bij het gooien van zijn dubbels. Hij won zowel de eerste als tweede set met 3-1 en liet Van der Voort kansloos.

Comeback

In de vierde set kwam Van der Voort beter in de wedstrijd en hij dwong met 3-1 en 3-0 een beslissende set af. Daarin zette hij zijn inhaalrace voort. Van der Voort (45) is de nummer 27 van de wereld, Meulenkamp (32) staat 22 plaatsen lager.

"Ik kreeg niet het gevoel van het wereldkampioenschap", zei Van der Voort na afloop van zijn partij. "Normaal ben ik helemaal opgepompt, maar nu stond ik gewoon leuk mijn wedstrijd te gooien. Toen ik 2-0 achter kwam, dacht ik: als ik eraf ga, dan moet ik in ieder geval mijn gezicht redden. Ik merkte dat Ron steeds nerveuzer werd en krampachtiger ging gooien. Daar heb ik goed gebruik van gemaakt."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]