Ga naar Content

KNVB-beker: AZ speelt thuis tegen Ajax, Volendam aan de bak tegen PSV

AMSTERDAM - De loting voor de achtste finales in de KNVB-beker is zaterdagavond verricht in het FOX Sports-programma De Eretribune. AZ speelt thuis tegen Ajax en FC Volendam is -net als in 2017/18- gekoppeld aan PSV. 

Foto: Pro Shots/NH Sport

Ajax plaatste zich eerder deze week voor de achtste finales door FC Utrecht in een bizar duel met 5-4 te verslaan. AZ en FC Volendam waren bij een eerdere loting vrijgeloot.

Er is ook geloot in de kwartfinales voor de vrouwen. Daarin is Ajax Vrouwen gekoppeld aan sc Heerenveen, vv Alkmaar speelt uit tegen FC Twente.AZ - Ajax en FC Volendam - PSV worden op 19, 20 of 21 januari gespeeld. De wedstrijden van Ajax Vrouwen en vv Alkmaar worden begin februari gespeeld.

Geen amateurploegen

Aan het toernooi om de KNVB-beker kunnen dit seizoen zowel bij de mannen als bij de vrouwen vanwege de coronacrisis geen amateurploegen meer deelnemen. De 26 amateurclubs die bij de mannen bij de eerste ronde nog in het bekertoernooi zaten, ontvangen een financiële vergoeding en worden komend seizoen weer toegelaten tot het toernooi om de KNVB-beker.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]