Amsterdam

NL
V

Politie vindt hennepkwekerij in garagebox na melding schietpartij in Amsterdam

18 december 2020, 06.30 uur · Aangepast 18 december 2020, 08.30 uur · Door Jessica Douma

AMSTERDAM - De politie heeft vannacht een hennepkwekerij opgerold in een garagebox op de H. Cleyndertweg in Amsterdam-Noord. Dit gebeurde na een melding van een schietpartij.

Martin Damen

Buurtbewoners hoorden rond 00.15 uur meerdere knallen. In eerste instantie werd gedacht aan vuurwerk, maar toen de politie kwam vonden zij drie kogelhulzen op straat.

Een andere bewoner vertelde de politie dat hij meerdere personen bij een garagebox had gezien die met een slijpschijf een garagedeur probeerde open te slijpen. Toen de bewoner de personen aansprak gingen zij er rennend vandoor. Een dag eerder had men ook al geprobeerd om de garagedeur open te breken.

Martin Damen

Wietplantage

De politie zette het plaats delict vervolgens af voor sporenonderzoek. Ook kwam er een slotenmaker omdat de politie toch in de garage wilde kijken. Toen de slotenmaker en een Teamleider Explosieven en Veiligheid ter plaatse kwam en de garagedeur werd geopend, vond de politie achter een aantal koelkasten een wietplantage. De hele garage was professioneel ingericht met de nodige apparatuur zoals lampen, ventilators en afzuiginstallaties.

Om hoeveel wietplanten het precies gaat is onbekend. De planten zijn door een gespecialiseerd bedrijf weggehaald. De politie doet momenteel verder onderzoek. Bij de schietpartij is voor zover niemand gewond geraakt.
Martin Damen

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]