Ga naar Content

Gerelateerde videos

Remy en zijn vrienden: werken de panters straks mee aan een speciale training?

In de serie Remy en zijn vrienden volgt NH Nieuws het reilen en zeilen op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Dit keer heeft een van de gordeldieren vanochtend niet gegeten. Heeft ze even geen trek of is er iets anders aan de hand? Dierverzorger Saskia onderzoekt het. Verder heeft Saskia een nieuwe trainingsmethode voor de panters en is er een jong bij de rode reuzenkangoeroes. 

Een van de gordeldieren is mogelijk ziek - Foto: NH
Een vrijwilliger in de Tropische kas maakt zich zorgen om een van de gordeldieren. Het diertje had vanochtend geen trek. Dat hoeft niks te betekenen, maar voor de zekerheid neemt dierverzorger Saskia toch een kijkje. Het kan namelijk ook zijn dat het gordeldier ziek is. Saskia neemt een bakje moreowormpjes mee, hun favoriete tussendoortje. Als ze die niet eet, is er echt iets aan de hand. Er blijkt niets mis met haar trek. "Dit ging gelukkig heel goed", zegt Saskia.
Door deze sluis moeten de panters straks hun poot steken - Foto: NH

"Ze heeft goed gegeten nu. Ik denk dat ze gewoon niet snel genoeg was vanmorgen. De anderen hadden alles al op voordat ze in de buurt kon komen." Een oplossing zou kunnen zijn om het eten meer te verspreiden door het verblijf. Dan heeft zij ook meer tijd om het te zoeken. Saskia: "Zij is ook wel de minder dominante van drie. Ze eet altijd als laatste. Maar ik zie niks bijzonders en de wormpjes at ze goed op."  

Pantertraining

Panters Fred en Ginger zijn nog steeds in afwachting van de verhuizing naar hun nieuwe verblijf. Daar wordt nog steeds druk aan gewerkt. Een panterverblijf is niet zomaar gebouwd. Buiten is het meeste gedaan en het binnenverblijf begint er ook op te lijken. Op verzoek van Saskia is er in het hek binnen een soort sluis gemaakt, waardoor de dieren hun poot kunnen steken. Als ze dat ook daadwerkelijk doen, en dus vrijwillig meewerken, kan Saskia de panters bloed afnemen zonder dat de dieren verdoofd hoeven te worden. Dat zou een hoop stress schelen. "Ik heb het zelf nog niet zo getraind",  zegt Saskia, "maar ik heb wel al voldoende filmpjes gezien om te weten dat het mogelijk is. Deze dieren worden een proefobject of het te doen is. Als het lukt zou ik het ook graag bij leeuwen en tijgers gaan trainen."

"De panters worden een proefobject. Als het lukt wil ik ook de leeuwen en tijgers zo gaan trainen"

saskia verbruggen, dierverzorger
Bij de rode reuzenkangoeroes is pas een nieuwe man geïntroduceerd. Hij is nu nog te jong voor de vrouwen, maar hij heeft al wel die rode kleur die deze kangoeroesoort zo typeert. Een van de vrouwtjes heeft een jong, dat is nog van de vorige man. Aan de buidel van moeder is duidelijk te zien, dat er een kleintje in zit. Maar het is slecht weer: het is nat en er staat een koude wind. Geen wonder dat de kleine zich vandaag niet laat zien.
Het kangoeroejong laat zich niet zien - Foto: NH

Kijk hier voor meer afleveringen van Remy en zijn vrienden

De eerstvolgende aflevering van Remy en zijn vrienden is op zondag 10 januari

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]