Ga naar Content

Gooise gemeenten investeren flink om economie te versterken en banen te behouden

'T GOOI - Gooise gemeenten komen met een omvangrijk pakket van maatregelen om de regionale economie en werkgelegenheid goed de coronacrisis door te loodsen. Er ligt 2,1 miljoen klaar voor projecten die moeten leiden tot meer banen, meer opleidingen en meer dienstverlening aan werkgevers en werknemers.

Foto: Adobe Stock

De coronacrisis trekt een zware wissel op de regionale economie in 't Gooi. Voor de crisis was er nog een werkloosheidspercentage van 2,9 procent. Verwacht wordt nu dat het percentage volgend jaar uitkomt op 7,3 procent. Vooral flexwerkers en zelfstandigen worden hard getroffen. 

Om de gevolgen van de coronacrisis voor 't Gooi zo veel als mogelijk te verzachten wil de regio de komende tijd flink investeren. Er staan acht verschillende projecten op stapel.

Een van de belangrijkste is het vergroten van de werkgelegenheid. De regiogemeenten gaan samen mensen sneller van werk naar werk begeleiden. Werkgevers en zzp'ers moeten bij de regiogemeenten aan kunnen kloppen wanneer ze geen werk hebben voor hun medewerkers of als ze juist kampen met personeelstekorten. 

Al met al moeten de komende tijd zeker 400 mensen door de verschillende projecen hun werk kunnen behouden of juist weer aan het werk kunnen gaan, zo verwacht de regio 

Werkervaringsplekken

Er wordt al met al 2,1 miljoen euro geïnvesteerd. Dat moet niet alleen leiden tot meer banen, maar ook tot meer opleidingen en meer dienstverlening aan werkgevers en werknemers. 

De regiogemeenten werken ook samen aan het zoeken van werkervaringsplekken in verschillende sectoren. Ook komt er meer ondersteuning voor ondernemers en organisaties om ze te helpen bij het aanvragen van landelijke en gemeentelijke regelingen. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]