Amsterdam

NL
V

Schade na ramkraak bij winkel in Amsterdam, waarschuwingsschot gelost bij aanhouding

17 december 2020, 06.22 uur · Aangepast 17 december 2020, 16.33 uur · Door Jessica Douma

AMSTERDAM - Voor de vierde keer deze maand is een winkel in Amsterdam doelwit geworden van ramkrakers. Vannacht was het rond 4.00 uur raak bij een kledingwinkel in de PC Hooftstraat. In de nabije omgeving van de winkel hebben agenten na een achtervolging een verdachte kunnen aanhouden. 

Inter Visual Studio / Vivian Tusveld
Bij die aanhouding is door de politie een waarschuwingsschot gelost. Een anti-inbraakrolluik is door de klap helemaal verbogen. Het is onduidelijk door hoeveel personen de raamkraak gepleegd is en of er iets buitgemaakt is.

De politie kreeg om ongeveer 4.00 uur een eerste melding van de kraak. Het gebied rond de winkel werd afgezet en het team Forensische Opsporing heeft onderzoek gedaan.

De politie is nog op zoek naar het bij de ramkraak gebruikte voertuig. Er wordt onderzocht of de gearresteerde verdachte ook echt betrokken was bij de ramkraak.

Meerdere ramkraken

Vorige week was er ook al een winkel in de PC Hoofdstraat het doelwit van een ramkraak. De politie was er toen snel bij en konden de twee verdachten, die er op een motorscooter vandoor gingen, snel aanhouden. Ook was er eerder deze maand een ramkraak op een tabakswinkel aan het Hoofddorpplein en bij het World Fashion Center aan het Koningin Wilhelminaplein in Nieuw-West.

Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]