Ga naar Content

Blijdschap overheerst bij Ten Hag na spektakelstuk tegen FC Utrecht

AMSTERDAM - Na de opmerkelijke wedstrijd tegen FC Utrecht in de KNVB-beker (5-4) had Erik ten Hag lovende woorden over voor zijn ploeg. De trainer was vooral blij, ondanks het feit dat de Ajacieden in eigen huis vier doelpunten tegen kregen.

Ajax-trainer Erik ten Hag - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

"We hebben laten zien dat we een echte ploeg hebben"

ajax-trainer erik ten hag

"Het was een echte bekerwedstrijd", zegt Ten Hag. "Een bekerwedstrijd van alles of niets. Gelukkig is het voor ons alles geworden. We hebben er echt alles aan gedaan om te winnen. We hebben laten zien dat we een echte ploeg hebben."

"We hebben schitterende goals gemaakt. Maar we hebben ook doelpunten weggegeven waar we het donderdag even over gaan hebben. Onze lijst met afwezigen is gigantisch. Daarom overheerst nu bij mij blijdschap, al mogen we natuurlijk nooit vier treffers tegen krijgen."

Tekst gaat verder onder de video

Geen Neres meer dit kalenderjaar

David Neres speelt de laatste twee wedstrijden van 2020 niet mee. De Braziliaan heeft te veel last van een enkelblessure die hij tijdens de uitwedstrijd tegen Liverpool opliep. "Ik hoop dat we hem in januari wel snel terug hebben", aldus Ten Hag.

Ajax speelt voor de winterstop nog tegen ADO Den Haag en Willem II. André Onana keert dan waarschijnlijk terug onder de lat. "Ik heb er vertrouwen in dat hij beschikbaar is. Klaiber en Huntelaar waren geschorst voor het bekertoernooi en zijn zondag ook weer inzetbaar."

Mogelijk is Quincy Promes er zondag ook weer bij. Donderdag gaan Ten Hag en hij in gesprek, nadat de aanvaller dinsdag werd vrijgelaten uit de gevangenis.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]