Ga naar Content

Stijging van aantal coronabesmettingen in Noordkop, alleen in Schagen lichte daling

SCHAGEN - Het aantal mensen in de Noordkop & Texel dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is, na een daling, toch weer gestegen ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Het risiconiveau blijft op 'zeer ernstig' staan.

Foto: NH Nieuws / Jurgen van den Bos

In de afgelopen twee weken kwamen er 604 besmettingsgevallen bij in deze regio, de twee weken ervoor waren dat er 534. Net als elke week telt de gemeente Schagen de meeste besmettingen. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 445,3 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er 207 personen de laatste twee weken positief zijn getest op corona. Schagen is de enige Noordkopgemeente waar het aantal besmettingsgevallen is gedaald: in de periode daarvoor waren dat er 233.

Sterkst gestegen

In Hollands Kroon zijn het aantal besmettingen het sterkst gestegen. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 390,2 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 189 personen positief hebben getest op corona. De twee weken ervoor waren dat er nog 128.

Drie mensen, twee uit Hollands Kroon en één uit Schagen, zijn de afgelopen twee weken opgenomen in het ziekenhuis. Vorige week stond die teller juist weer op nul. Er zijn in deze periode ook drie mensen uit deze regio overleden aan de gevolgen van het coronavirus: een uit Den Helder, een uit Holland Kroon en een uit Schagen.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen twee weken in jouw gemeente:

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]