Ga naar Content

Adventskalender in St. Bavokerk: "Delen van hoop in donkere tijden"

HAARLEM - Het aftellen naar kerst is begonnen en om toch een beetje hoop te geven aan mensen die het moeilijk hebben, is er in de St Bavokerk een 3D-adventskalender neergezet. Rondom de kerstboom in het midden van de kerk staan 28 kistjes met daarin kerstwensen van verschillende Haarlemmers en dat is volgens stadsdominee Tom de Haan, juist nu erg waardevol. "Alles wordt geschrapt en daarmee is het wel donker nu. Met de adventskalander delen we geloof, hoop en liefde."

kinderen zetten hun wensen bij de adventkalender in de St Bavokerk - NH Nieuws

Drie kinderen van basisschool de Dreef mochten dinsdagochtend de geknutselde kerststerren met daarop de wensen van henzelf en hun klasgenoten naar de kerk brengen en in kistje nummer 17 stoppen. "In de kistjes zit hoop voor anderen", vertelt Janne uit groep drie. "Dus eigenlijk zijn dit kistjes van hoop." Het was de bedoeling dat de hele klas erbij zou zijn, maar door de huidige coronasituatie kon dit niet doorgaan. 

De 28 kistjes zijn gevuld met wensen van verschillende mensen en instanties uit de regio Haarlem. Zo kwamen de moskeeën met hun wens voor de kerken en ook de politie kwam langs met hun wens voor iedereen. Dominee De Haan vindt het hartverwarmend. "Het mooie met hoop en liefde is, dat als je het deelt, dan wordt het sterker en dan wordt het meer. En dat is misschien wel de kerstgedachte."

De Haan maakt regelmatig filmpjes met de mensen die wensen komen brengen en plaatst deze op de Facebookpagina van de St. Bavokerk. 

Corona

Wegens de lockdown is het op dit moment nog niet duidelijk of de viering komende zondag en op kerstavond met publiek door zal gaan. Later deze week wordt daar een besluit over genomen. De kerstviering op 24 december zal wel live te zien zijn bij NH Nieuws. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]