Ga naar Content

Ajax-speler Promes vrijgelaten, maar nog wel verdachte van steekpartij

AMSTERDAM - Ajax-speler Quincy Promes is weer op vrije voeten. Afgelopen zondag werd hij aangehouden als verdachte in het onderzoek naar een steekpartij afgelopen zomer, sindsdien zat hij in voorarrest.

Foto: Pro Shots / Sjoerd Tullenaar

Het Openbaar Ministerie meldt op Twitter dat er 'geen gronden zijn om het voorarrest te verlengen' voor de 28-jarige man. Hij blijft wel verdachte. Het OM laat weten dat het onderzoek nog loopt. 

Steekpartij

Afgelopen juli zou de Ajax-speler betrokken zijn geweest bij een steekpartij in een loods van zijn eigen bedrijf in Abcoude. Daar zou hij een groot feest hebben gegeven voor familieleden en daar ruzie hebben gekregen met een familielid. Promes zou volgens de Telegraaf met een mes gestoken hebben, waarbij het familielid letsel aan zijn knie zou hebben opgelopen.

Promes ontkent betrokkenheid bij de steekpartij. "Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse. Promes werkt volledig mee aan het onderzoek", aldus de verklaring van zijn advocaat. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.