Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Aantal Gooise coronabesmettingen afgelopen twee weken flink toegenomen

15 december 2020, 15.46 uur · Door Sjoerd Stoop

'T GOOI - Het aantal mensen in 't Gooi dat de afgelopen twee weken positief is getest op het coronavirus is de afgelopen week flink toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. In de regio is daarmee nog altijd het risiconiveau 'zeer ernstig' van toepassing.

Weesp heeft over de afgelopen twee weken van de hele regio relatief het hoogste aantal coronabesmettingen. Per 100.000 inwoners zijn er in Weesp in de afgelopen twee weken 886,6 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 175 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 'slechts' 72. 

In Laren ligt het aantal nieuwe besmettingen het laagst. In de gemeente zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 336,9 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 38 personen positief zijn getest op corona. Dat is exact evenveel als de voorgaande twee weken.

Voor de andere Gooise gemeenten geldt dat de besmettingscijfers wel ook flink zijn toegenomen.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen twee weken in jouw gemeente:

Nieuwe besmettingen

De afgelopen dag kwamen er gemiddeld tussen de 75 en 100 besmettingen bij in 't Gooi. De afgelopen week waren er nog enkele uitschieters tot ruim boven de honderd. 

Het toenemende aantal coronabesmettingen is ook goed te zien in de teststraten. Daar melden zich meer mensen met klachten. De afgelopen week werden dagelijks meer dan duizend mensen getest in de teststraten in Bussum en Huizen. Van de tests is 9,5 procent positief.

Ziekenhuisopnames en sterfgevallen

De afgelopen twee weken zijn er vijf mensen uit 't Gooi met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis. Ook overleeden er vijf mensen. 

Het totaal aantal sterfgevallen sinds de uitbraak van het coronavirus staat nu op 116 personen. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]