IJmond

NL
V

Repairshop Beverwijk vandaag gewoon open: "Telefoonreparaties juist nu essentieel"

15 december 2020, 12.15 uur · Aangepast 15 december 2020, 13.19 uur · Door Ruth Oei

BEVERWIJK - Salih Arslan is eigenaar van SASK, een winkel in de Breestraat in Beverwijk waar je terechtkunt om telefoons en computers te laten repareren. Vandaag opende hij gewoon zijn deuren: "Op de lijst staat dat onderhoud aan consumentenartikelen onder essentieel valt, dus dan ga ik open."

Het blijft voor veel ondernemers puzzelen welke winkels onder essentieel vallen en dus open mogen en welke dicht moeten blijven. Op de overzichtslijst van de Rijksoverheid met uitzonderingen voor de detailhandel tijdens de lockdown staat 'Locaties voor reparatie en onderhoud van consumentenartikelen en (motor)voertuigen'.

Telefoonwinkels daarentegen moeten gesloten blijven, vandaar dat bij veel kleine repairshops, waar je ook telefoons kunt kopen, de twijfel blijft. Maar volgens Arslan valt zijn winkel onder de uitzonderingen en dus opende hij vandaag gewoon zijn deuren.

Tweedehands telefoons

Hoewel je bij Arslan ook terechtkunt voor tweedehands telefoons en andere onderdelen voor computers en telefoons, is hij hoofdzakelijk bezig met reparaties en onderhoud aan telefoons, tablets en computers. Dat is de reden dat zijn winkel volgens hem wel open mag, maar telefoonwinkels niet, want bij hen ligt de nadruk op het afsluiten van abonnementen en het verkopen van telefoons.

Quote

"Het is zo verwarrend, het mag van mij allemaal wel iets duidelijker"

Salih Arslan, eigenaar SASk, beverwijk

"Ik dacht eerst nog dat ook ik dicht moest, maar toen zag ik gisteravond die lijst en besloot ik dat mijn werk belangrijk is. Helemaal nu iedereen vanuit huis moet werken en goedwerkende laptops en telefoons extra belangrijk zijn", zegt Arslan. "Ik ga er dus vanuit dat ik gewoon open mag, maar zeker weten doe ik het niet."

"Mocht ik van de gemeente Beverwijk mijn winkel alsnog moeten sluiten, dan doe ik dat en ga ik alleen nog maar werken op afspraak", stelt Arslan. "Maar voor nu is het allemaal zo verwarrend, het mag van mij allemaal wel iets duidelijker."

Reactie gemeente Beverwijk

De woordvoerder van de gemeente Beverwijk laat aan NH Nieuws weten dat telefoonrepairshops gewoon open mogen blijven en ook klanten binnen in hun winkel mogen ontvangen. "We kregen vanochtend tevens een telefoontje van een telefoonwinkel die ook vandaag open wilde, maar dat valt echt onder retail. Bij de winkel van de heer Arslan ligt de nadruk op reparaties en mag hij dus gewoon openblijven."

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]