Ga naar Content

Officieel: Arne Slot vanaf volgend seizoen hoofdtrainer Feyenoord

ROTTERDAM - De kogel is door de kerk. Arne Slot wordt vanaf komend seizoen trainer van Feyenoord. De oefenmeester, die een week geleden werd ontslagen door AZ, tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar in De Kuip. 

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Slot werd op 5 december ontslagen door AZ, omdat de trainer gesprekken voerde met de Rotterdamse club zonder dat hij de Alkmaarse clubleiding hiervan op de hoogte had gebracht. AZ greep snel in en zette de trainer, die anderhalf jaar voor de groep stond bij de Noord-Hollanders, op straat. Pascal Jansen werd tot het einde van het seizoen benoemd tot nieuwe trainer. 

"Als een topclub als Feyenoord zich meldt, dan ben je niet alleen vereerd maar zeker ook trots dat je deze stap kan maken"

toekomstig Feyenoord-trainer arne slot

"Ik heb drieënhalf jaar met veel plezier gewerkt bij AZ en ben de club en de spelers dankbaar voor de ontwikkeling die ik als trainer heb doorgemaakt. Deze stap naar Feyenoord is een hele mooie vervolgstap in mijn carrière. Als een topclub als Feyenoord zich meldt, dan ben je niet alleen vereerd maar zeker ook trots dat je deze stap kan maken", aldus Slot.

Bij Feyenoord volgt Slot de ervaren Dick Advocaat op, die eerder kenbaar maakte na dit seizoen afscheid te nemen van Feyenoord. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]