Ga naar Content

Groot gaslek in Krommenie, zes woningen ontruimd

KROMMENIE - Vanwege een groot gaslek in Krommenie zijn vanochtend zo'n tien bewoners van de Militaireweg uit hun huizen gehaald. Inmiddels is het lek op het kruispunt van Neptunuslaan en de Militaireweg gedicht. Ook een kleiner lek, dat later op de ochtend naast het eerste lek werd ontdekt, is inmiddels gerepareerd. De verwachting is dat de geëvacueerde bewoners snel terug naar huis mogen.

Foto: Inter Visual Studio/Sam de Joode

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland liet vanochtend aan NH Nieuws weten dat het lek op het kruispunt bij graaf- of boorwerkzaamheden wasontstaan. "Er kwam een aardig grote hoeveelheid gas vrij", laat hij weten. 

Brandweer in actie bij gaslek Krommenie - NH Nieuws

Een groot gebied rond het lek werd door de hulpdiensten afgezet.  In totaal zijn zes woningen aan de Militaireweg ontruimd, laat een woordvoerder aan NH-verslaggever Thyra de Groot weten. De bewoners worden opgevangen in buurthuis De Pelikaan.  Ook een nabijgelegen vestiging van supermarkt Coop ging uit voorzorg dicht. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Het grotere lek betrof een hoofdleiding, het kleinere lek ontstond in een aftakking. Om dat euvel te verhelpen werden 167 huishoudens in de buurt afgesloten van het gas. Hoe lang zij nog zonder zitten, is niet bekend. De woningen van de geëvacueerde bewoners worden momenteel gecontroleerd en naar verwachting snel vrijgegeven. 

'Blijf uit de buurt'

Meerdere brandweereenheden uit de regio assisteerden onder meer bij het opzetten van waterschermen. Ook zorgden zij ervoor dat er voldoende bluswater voorhanden zou zijn indien er iets zou misgaan. De veiligheidsregio riep op uit de buurt te blijven, en de hulpdiensten niet voor de voeten te lopen. 

Gaslek Krommenie: afzetting en omleiding - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]