Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Nederland op slot, maar betaald voetbal blijft buiten schot

14 december 2020, 19.38 uur · Aangepast 14 december 2020, 21.09 uur · Door Edward Dekker

DEN HAAG - Het openbare leven in Nederland verandert ingrijpend als gevolg van de lockdown waartoe het kabinet maandag heeft besloten. Voor het betaalde voetbal verandert er niets.   

Pro Shots / Kay Int Veen

De competitie begon aanvankelijk met een beperkt aantal toeschouwers op de tribunes. Al snel waren toeschouwers niet meer welkom, maar kon er nog wel doorgevoetbald worden. Daarin verandert nu niks. Zowel in de eredvisie als in de eerste divisie kan de competitie verder gaan.

Ook de hervatting van de topsportcompetities gaat door. Vorige week gaf het kabinet  al aan dat de topsport per 17 december hervat kon worden en die versoepeling blijft overeind. Deze versoepelingen gelden voor (rolstoel) basketbal, hockey, waterpolo, volleybal, ijshockey, handbal, korfbal, beachvolleybal, honkbal, softbal, rugby, zaalvoetbal, tafeltennis, cricket en badminton.

Den Helder Suns coach Peter van Noord (l) ziet weer donkere wolken boven de topsport hangen - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]