Ga naar Content

Winkels drukke Breestraat blijven open tot 20.00 uur: "We halen eruit wat er in zit"

BEVERWIJK - Het is druk in de Breestraat in Beverwijk, daarom hebben veel winkels vanwege de koopgekte dan ook besloten om vanavond tot 20.00 uur open te blijven. "We halen er alles uit wat er in zit", zegt Kimberly van herenmodezaak Blanco en Milano.

De Breestraat in het centrum van Beverwijk - Foto: NH Nieuws / Dennis Mantz

De enorme drukte in de winkelstraat komt als reactie op het nieuws dat naar alle waarschijnlijkheid de niet-essentiële winkels na vandaag gesloten moeten blijven tot 19 januari. "Ik was vandaag eigenlijk vrij, maar ik werd gebeld of ik kon komen helpen vanwege de plotselinge drukte", vertelt Kimberly. "En juist vanwege de drukte blijven we vanavond langer open, zeker nu het ernaar uitziet dat we de komende maand dicht moeten blijven.

Vooral bij winkels als Ici Paris en Douglas staan mensen buiten in de rij, om nog even snel kestcadeaus in te slaan. Maar ook bij kledingzaak Only is het druk, zo vertelt de verkoopster. "Mensen kopen heel veel cadeaubonnen, want die kan je online gebruiken. En comfortabele lounge-outfits worden vandaag veel verkocht, nu we toch vooral binnen op de bank zullen zitten tijdens de feestdagen."

"Het is zo druk, wij blijven tot 20.00 open"

Madelon, werkzaam bij kledingzaak Reinders Foodfashion

Bij Holland en Barrett waar gezondheidsartikelen worden verkocht, zitten ze ook continu aan het maximaal aantal klanten. "Wij gaan er vanuit dat wij wel gewoon open mogen blijven, omdat wij vallen onder drogisterijen en dat behoort tot de essentiële winkels", zegt winkelmedewerkster Bianca. "Dus wij gaan vanavond dan ook gewoon om 18.00 dicht."

Bij kledingzaak Reinders Foodfashion blijven ze vanavond wel een paar uur langer doorwerken, want ook daar is het druk met mensen die vandaag hun kerstcadeaus, veelal sieraden, kopen. "Wij blijven tot 20.00 open", zegt werknemer Madelon. "Het is maar twee uur extra en met deze drukte zijn die ook zo voorbij."

Het is druk in de Breestraat in Beverwijk, mensen doen vanmiddag massaal hun kerstinkopen - Foto: NH Media/ Dennis Mantz

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]