Ga naar Content

Gemeente Amsterdam: "Kom niet naar de winkelgebieden"

AMSTERDAM - De gemeente heeft op Twitter laten weten dat het druk is in de winkelgebieden en adviseert haar inwoners de drukte niet op te zoeken.

Drukte in Amsterdam-Oost - Foto: Bart van Zutphen

Gezien de komende lockdown, zijn veel mensen nu in de stad om nog snel inkopen te doen. Onder andere bij de kantoorboekhandel De Winter op de Linnaeusstraat in Amsterdam-Oost is het druk.

"Ja wat denk je, enveloppen natuurlijk, voor de kerstkaarten. Anders krijg ik ze de deur niet meer uit", antwoordt een shopper op de vraag wat hij nu nog snel nodig heeft. Een andere klant met een grote doos onder haar arm vertelt: "het is de laatste dag dat ik het retour kan zenden, na de lockdown krijg ik mijn geld niet meer terug."

"Ik dacht dat ze voor mensen waren, maar ze zijn voor honden"

Klant bij de H&M

Ook bij de H&M in winkelcentrum Oostpoort was het druk. "Ik kan dit alleen vanavond nog terugbrengen. Ik heb kerstmutsjes gekocht en ik dacht dat ze voor mensen waren, maar ze zijn voor honden. Ze zijn veel te klein, dus ik moet ze terugbrengen. Anders zit ik met die stomme kleine mutsjes", verzucht een meisje die in de rij staat.

De uitbaatster van de bloemenkraam op de Middenweg wil nog snel haar bloemen en planten kwijt. "Ik heb vanmorgen besloten de prijzen te verlagen en een uitverkoop te houden. Ik heb redelijk wat verkocht maar ik blijf toch nog met veel zitten. Ik hoop morgenochtend nog wat te kunnen verkopen. Vanavond maar eens zien of dat nog mag."

De gemeente ziet de drukte met argusogen aan. "We hebben een lange traditie van crowd-control, dat elk uur bijhoudt hoe druk het in de stad is. En dat zien we nu vooral in de gebieden rond de Kalverstraat en winkelcentra.", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Het hele idee is dat we de contactmomenten zo veel mogelijk beperken, en dat gaat wel verkeerd als er overal een lange rij staat."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]