Ga naar Content

Burgemeester Wienen overweegt sluiting drukke plekken tijdens 'totale lockdown'

HAARLEM - De Haarlemse burgemeester Jos Wienen gaat maatregelen nemen als het de komende tijd op bepaalde plekken te druk wordt. Dat zegt hij in een interview met NH Nieuws. 

In het voorjaar, tijdens de eerste lockdown, gingen veel mensen de natuur in. Hierdoor werd het soms te druk in parken en natuurgebieden. Daarom besloten burgemeesters tot afsluitingen, zoals in Zandvoort en Oostzaan

Ook tijdens de kerstvakantie kunnen dat soort maatregelen worden genomen, waarschuwt Wienen. "We houden de plekken in de gaten waar het eventueel te druk dreigt te worden en dan zullen we die gebieden ook afsluiten." 

Tekst gaat door onder de video.

Wienen: 'We houden drukke plekken in de gaten' - NH Nieuws

Wandelen blijft toegestaan, maar het liefst in de eigen buurt. "Ik denk ook dat iedereen individueel er goed aan doet om te blijven nadenken. Als je een stuk wil lopen, begrijp ik dat heel goed. Maar doe dat dan op plekken waar je niet verwacht dat het druk is en denk erover na, blijf in je eigen buurt." 

'Geen keus' 

Wienen roept Haarlemmers op om rechtsomkeert te maken, mochten ze onverhoopt in de drukte terechtkomen. "Als je merkt dat het te druk is, keer dan om en ga naar huis. De drukte moeten we vermijden, wat dat is het gevaarlijkst." 

De burgemeester noemt de nieuwe lockdown 'heel erg triest', zeker voor de winkeliers die getroffen worden. "Maar de werkelijkheid is de werkelijkheid van de cijfers. En die kan iedereen zien." 

"Ik denk dat we simpelweg geen keus hebben", vervolgt Wienen, die vindt dat Haarlemmers ook kritisch naar zichzelf moeten kijken. "Laten we ons best doen om te voorkomen dat er extra besmettingen komen. Sterker nog, dat het cijfer naar beneden gaat zodat we straks weer een redelijk normaal leven kunnen hebben."

Wienen wijst Haarlemmers op eigen verantwoordelijkheid - NH Nieuws

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]